Rein Halbersma
5 maart 1949 – 25 februari 2021

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Afscheidsdienst:

Op vrijdag 5 maart volgt u de dienst vanaf 13.00 uur. Klik op onderstaande knop om de plechtigheid te volgen. 

14 laatste groeten aan “Rein Halbersma
5 maart 1949 – 25 februari 2021”

 1. Gecondoleerd Baukje, en (klein-)kinderen met het verlies van Rein. Ik heb hem voor het laatst gezien bij de presentatie van zijn boek in Moddergat in september. Dan is het toch nog snel gegaan. Toen hij twee jaar geleden bij ons exposeerde had hij net het slecht-nieuwsbericht gehoord. Hij heeft het bericht dapper opgepakt en je kon altijd wel uren over kunst praten met hem. Een groot verlies voor jullie en ook jammer dat hij geen mooie tekeningen en schilderijen meer kan maken, ja in de hemel zie ik het hem nog dagelijks doen. Namens de programmacommissie van De Schierstins met Durk Overal, Jacob Bosma en Baukje Scheppink.

 2. Hallo baukje kinderen .en kleinkinderen.
  Rein blijft altijd on onze gedachten altijd vriendelijk . En een groet. Dat zullen we missen .heel veel sterkte a.s vrijdag

  Groetjes jakob en carla.

 3. Beste Familie en nabestaanden van Rein Halbersma
  We wensen jullie en een ieder die Rein liefhad heel veel sterkte, kracht en God’s onferming toe in deze tijd waar we afscheid nemen van een zeer gewaardeerde man,
  We bidden dat God jullie nabij mag zijn, in deze moeilijke tijd.
  Een laatste groet,
  Ted en Annette Olde Scheper-Huizenga

 4. Gecondoleerd Baukje en (klein-)kinderen met het verlies van Rein. Ik heb Rein leren kennen via het bestuur van de Jesumer Hoekstra. Een opgewekte en vriendelijke man. Hij probeerde in het begin Nederlands te praten met mij, maar het ging weer snel op zijn Fries. Een opgewekte persoon die bevlogen was van kunst. Tekenen en schilderen.
  Het verlies van een partner /vader/opa is hard. een grote pijn, die in de loop der jaren zachter wordt maar nooit over gaat.
  Heel veel sterkte de komende tijd.
  Ruud Grabijn

 5. Beste Baukje en bern, Ik ha de lêste dagen in soad tocht oan de tiid dat we mei it boek dwaande wienen. In moaie tiid. Ien fan de moaiste haadstikken út myn útjouwersbestean. Fan him ha ik yn dat jier in soad leard. Foaral oer de dingen tichtby. Tichtby hûs, tichtby jinsels, tichtby it ein fan it libben. in soad sterkte tawinske moarn.

 6. Lieve familie,
  Ik heb Rein leren kennen als een hele vriendelijke, betrokken en belangstellende man. Zijn humor zal mij altijd bijblijven. Ook kon Rein zo prachtig vertellen over vroeger. Ik wens u allen heel veel sterkte! Vandaag bij de uitvaart, maar ook de komende tijd.

 7. Lieve Baukje en kinderen
  Jammer dan jullie Rein nu al moeten missen hij was de rots in de branding voor jullie en ook voor de mensen dicht om hem heen ook
  en ook wij al stonden we op de zij lijn zullen Rein missen zijn gevoel voor alles om hem en betrokkenheid voor een ieder was kenmerkend
  Rein fijn dat we je mochten kennen groet en rust zacht
  Henk en Nicoline

 8. Tante Baukje,
  Gecondoleerd met het overlijden van ome rein.
  Heel veel sterkte toegewenst voor vandaag en in de toekomst.
  We zullen aan jullie denken en voor jullie bidden.. Ook voor Wieke en Nynke en hun gezinnen.
  leafs uit raard,
  Rein en Hilly.
  Irene
  Rein en Hilly.

 9. We houden goede herinneringen aan Rein als één van Peters eerste schilderleerlingen. Rein is een echte, gepassioneerde en gerespecteerde schilder geworden. We wensen Boukje, de kinderen en familie veel sterkte voor de tijd die gaat komen, Peter B van Houten en Dinie Goedhart, De Foudgumse School

 10. Lieve Bankje en familie.
  Gecondoleerd met verlies van man, vader en pake. Ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd. Rein was een fijne collega waar ik altijd goed mee kon opschieten.
  Hartelijke groet uit Zwolle, Rudy Heijsman

 11. Gecondoleerd Tante Baukje , kinderen en kleinknderen. Langs deze weg heel veel sterkte toegewenst voor nu en de komende tijd. veel liefs trix dijkstra

 12. Wy wienen yn de Dokkumer tiid dikke skoallekameraden. Op de eerste kleasterbrêche skieden altiid ús wegen. Hy troch nei Burdaard en ik nei De Geast.
  Dernei hawwee wy elkoar nochris in inkele kear koart sprutsen. Te koart!
  Ik hie nochris tocht earne ris de foargonger te wêze yn in tsjerketsjinst en dan moat Rein die kear spylje. It boadskip giet troch en de oargelmusyk ek. Hy by syn Skepper en wy hjirûnder.
  Winskje ik jimme treast en leafde fan de Iewiche en de minsken ta.

 13. Baukje , en kinderen en kleinkinderen.
  Mijn hartelijke deelneming met het overlijden van jullie lieve man , heit en pake Rein.
  Voor nu en in de toekomst , wens ik jullie moed en sterkte.
  Hoop dat jullie veel steun daarvoor krijgen.
  Anne Jousma.Molenhoek 32.

 14. Lieve Baukje.
  Het afgelopen weekeind hoorde ik pas dat Rein is overleden,van Sandra Visser uit Dokkum,ben daar erg van geschrokken,temeer dat ik steeds nog een keertje met hem (jullie) wilde bellen.
  Het bleef er jammer genoeg steeds bij,toen ik zijn foto op deze pagina zag,rolden de tranen me over de wangen,we konden altijd zo goed met elkaar overweg.We wensen jullie heel veel kracht en sterkte toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *