Foekje Feddes – Mulder
9 mei 1921 – 24 februari 2021

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Afscheidsdienst:

Op dinsdag 2 maart volgt u de dienst vanaf 13.30 uur. Klik op onderstaande knop om de plechtigheid te volgen.

22 laatste groeten aan “Foekje Feddes – Mulder
9 mei 1921 – 24 februari 2021”

 1. Tante foek zal altijd in onze herinnering blijven, wij blijven aan haar denken met veel liefde en bewondering.

 2. Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder (schoon) en oma. Wat was ze trots op jullie in haar verhalen die ze vertelde. Wat een prachtige leeftijd heeft ze bereikt. Ik vond haar een unieke mens, een vrouw waar je goed mee kon praten. Tijdens de zorgmomenten maar ook even bij een kopje koffie nadien. Ik had een speciale band met haar. Voelde altijd goed. Jullie zullen met haar heengaan een groot verlies ervaren. Heel veel sterkte toegewenst.

 3. Voor Fred, Wilma, Simon, Sjoukje en Ette,

  Fred Feddes werd voor mij een begrip toen eind jaren tachtig de landelijke Werkgroep Vijf keer Vijf haar opvattingen formuleerde over het wonen in ons land. Een mooi bont gezelschap dat nog onbevangen de wereld van het wonen wilde verbeteren. De idealen werden in woorden vertaald met behulp van Fred.

  Sinds dat eerste contact is er een betekenisvolle werkrelatie tussen Fred en mij ontstaan. Door de jaren heen kreeg ons samenwerken onvermijdelijk ook een persoonlijke dimensie. En als onderdeel daarvan werd de moeder van Fred deel van ons samenzijn. Op afstand maar telkens weer dichtbij fascineerde mij jou moeder. Deze – in leeftijd steeds markantere – vrouw intrigeerde doordat zij telkenmale jong van geest bleef. Waar zij al zoveel verschillende tijden mocht meemaken bleef zij tegelijkertijd dichtbij de wereld van vandaag.

  Het mooiste vond ik, hoe Fred altijd weer, op vragen van mijn kant, verhaalde over zijn moeder. Altijd werd dit een liefdevolle beschrijving van haar hoe zij, nog immer, vol in het leven stond. Een karaktervolle vrouw, een liefhebbende moeder en een trotse zoon.

  Na bijna honderd jaar, nu een onvermijdelijk verlies. Maar wat een rijkdom aan herinneringen geeft zij jullie mee, om haar aanwezigheid voor altijd te koesteren.

  Dank dat ik op afstand mocht meekijken en genieten.

  Adri Duivesteijn

 4. Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder, schoonmoeder en oma. Heel veel sterkte de komende tijd.

  Achter elke traan van verdriet schuilt een glimlach van herinneringen.

  Jeen Antoine en Jacqueline van Blanken

 5. Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder, schoonmoeder, en Simon, jij met jouw liefhebbende oma. Ik wil jullie allemaal heel veel sterkte toewensen voor nu en in de tijd die komen gaat. Jullie zullen nu verder moeten met jullie geliefde moeder, schoonmoeder en oma niet meer zichtbaar, en tastbaar bij jullie, maar voor altijd in jullie harten..

  Liefs Anneke van Zomeren

 6. Lieve Fred en Sjoukje en familie,
  Ik las in de krant dat jullie moeder, schoonmoeder en oma is overleden. Wij willen jullie daarmee van harte condoleren. Wat hebben jullie haar lang bij jullie mogen hebben. Ik herinner jullie gezin als een liefdevol gezin in de tijd dat we samen met jullie in de Ruiterstraat woonden. Jullie mem stond op een rustige, eigen manier in het leven. Ik had altijd respect voor haar. Ik vind het fijn dat ik haar heb leren kennen in mooie en ook in verdrietige momenten. Onze contacten zijn verwaterd de laatste jaren, toch houd ook ik fijne herinneringen aan haar, maar ook aan jullie. Heel veel sterkte, nu het ouderlijk huis weg is, maar de warme herinneringen blijven.

 7. Gecondoleerd met het verlies van jullie moeder. Wij wensen jullie heel veel sterkte toe.
  Jelle en Sinem van Zomeren

 8. Gecondoleerd met het verlies van tante foek en heel veel sterkte om het verlies te verwerken

 9. Beste Fred Wilma Simon Sjoukje Ette
  We mochten een goede afscheidsdienst meebeleven.
  Aan jullie veel sterkte gewenst.
  Het geloofsvertrouwen van jullie moeder mocht worden doorgegeven.
  Met vriendelijke groet, Trijnie Tjalma en Gerhard Feddes

 10. Wat een mooi, gedenkwaardig en troostend afscheid van jullie moeder en oma, Foekje Feddes-Mulder.
  In mijn ogen was het een meer dan verdiend eerbetoon aan wie en hoe zij tijdens haar leven was.
  Veel kracht en moed voor de komende ‘stille’ tijd.
  Een lieve groet van Saapke

 11. Gecondoleerd met het overlijden van uw moeder, ik bewaar fijne herinneringen aan haar.
  Tineke Siderius (thuiszorg)

 12. Lieve familie,
  We hebben jullie moeder en oma goed gekend. De eerste jaren hebben we bij elkaar in de Ruiterstraat gewoond. Later zat ze bij ons op de bijbelkring. Ze was een hartelijke vrouw en altijd geinteresseerd in een ander. Ze heeft een hoge leeftijd bereikt. Maar toch blijf je haar missen. We wensen jullie alle sterkte toe voor de komende tijd.
  Auke en Greetje van der Horn

 13. Ich schicke Euch einen stillen Trost,und bin mit meinen Gedanken bei Euch!!
  Immer wenn wir von Dir erzählen, fallen Sonnenstrahlen in unsere Seelen, Unsere Herzen halten dich gefangen, so als wärst Du nie gegangen!!! MEIN HERZLICHES BEILEID !!!

 14. Gecondoleerd met het overlijden van jullie moeder,schoonmoeder en oma.
  Veel sterkte gewenst door Walter, Leonie,Bente en Finn.

 15. Gecondoleerd met het overlijden van jullie moeder /schoonmoeder en oma.
  voor mij was zij “buurvrouw Feddes “een lieve , rustige vrouw.
  Veel sterkte voor jullie allen. Ankh van der Horst ( voorheen Mulder) Buitenpost.

 16. Mevrouw Feddes….bijna de hele periode dat ik in Buitenpost werkte, was zij een vaste “ klant”. Ik mocht haar graag, bewonderde haar levenskunst. Ze leek soms onverstoorbaar, ging altijd maar door. Geïnteresseerd in de ander, in mij. Elk jaar met Kerst kreeg ik een heerlijke tulband van de bakker. Heel lang haalde ze die zelf op, steeds maar doorzetten. Het was een lieve vrouw. Jullie zullen haar missen.

 17. Gecondoleerd met het overlijden van jullie moeder en oma.
  Door mijn eigen ziek zijn wist ik niet dat het niet goed ging met haar.
  Mw Feddes was voor mij een bijzondere vrouw en ik denk nog vaak aan haar.
  Eenvoud sierde haar.
  Ik denk met plezier terug aan haar en onze gesprekken.
  Als ik s’avonds binnen kwam rook het er altijd heerlijk naar een gebakken eitje met kaas! Ik zelf doe dat nu ook regelmatig en dan komt ze weer voorbij in mijn gedachten.
  Ze was trots op haar kinderen en vertelde vaak over jullie.
  Ik had al een kaartje in huis met “100” erop.
  Het voelde speciaal toen ik hem kocht.
  Ik bewaar hem nu als aandenken.
  Veel sterkte voor nu en voor de toekomst.

 18. Beste familie, Gecondoleerd met het overlijden van jullie moeder en oma. Ik herinner mij haar toen wij beide in de Ruiterstraat woonden en later in de Bernhardlaan. Wij groeten elkaar altijd maar spraken elkaar zelden. Ik herinner mij haar als een vriendelijke vrouw. Sterkte met dit verlies.

 19. dirk lof
  De laatste keer dat ik haar ontmoette was bij de afscheidsdienst van haar vriendin mevr. De Groot. Verder herinner ik mij hoe trots ze was op haar kinderen en hoe ze de last van de oorlog meedroeg doordat haar man daar zo door geraakt was. Zelf stond ze in de vrijheid waarmee Christus haar vrij gemaakt had.

 20. Een bezoek brengen aan tante Foekje was altijd een plezier. Ik deed dat als jochie van een jaar of 10 tot 15, logeren in Groningen en in Hoogkerk. Daarna heel lang niet en de laatste jaren weer wel tot de laatste keer eind november.
  Altijd was er contact, belangstelling, een verhaal.
  Ze wist mij meer over onze familie te vertellen dan ik thuis ooit hoorde. De familie van haar man was duidelijk ook haar familie geworden. Het zegt iets over de breedte van haar belangstelling en interesse in mensen.
  Verder nu zonder deze moeder en oma. Maar met herinneringen aan een wijze vrouw met een sterke eigenheid. Om aan te blijven denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *