Alfred Christiaan Spakman
26 december 1960 – 16 januari 2022

Afscheidsdienst:

Op 21 januari 2022 volgt u de dienst vanaf 13:30uur. Ongeveer 15 minuten voor aanvang start de livestream. Klik op onderstaande knop om de plechtigheid te volgen. 

27 laatste groeten aan “Alfred Christiaan Spakman
26 december 1960 – 16 januari 2022”

 1. Ik leef intens met jullie mee. Alfred was een bijzonder mens en een paradijsvogel (in de goede zin des woords). Ik wens jullie heel veel sterkte bij dit onverdraaglijke verlies. Een mooi mens is te vroeg heen gegaan.

 2. Lieve Alfred, ik koester al de Herinneringen aan jou, als nieuwe buurman de eerste ontmoeting,ook met Frederieke en Moss, je spontane lach en gastvrijheid en je uitnodiging altijd als je met mooi weer buiten zat van kom even erbij neem wat te drinken, de vele gesprekken met jou ,en ik me zo blij voelde als ik weer naar mijn huis terug liep. Met z’n allen eten op de binnen plaats ,de muziek erbij ,je dochter Moss ,je geliefde Frederieke,zo lief.
  De voorbijgangers op straat begroetend ,de sfeer zo gemoedelijk op straat.
  Het huis waarin je aan het werk was en zienderogen een prachtig paleis van maakte en waar de bezoekers gastvrij werden ontvangen,De liefdevolle ontmoetingen met Frederieke en Moss. En nog veel meer te vertellen.
  Vaarwel Alfred goede reis,woon nu in Amsterdam,had gehoopt je te weerzien,zal je missen, dank voor de herinneringen die ik voor altijd bij me zal dragen .
  Margarita
  veel liefs 🌹🙏🏼✨

 3. Je petje afpakken, met zn tweeën aan je armen hangen. Jij hardop lachend met pretogen. Moss en Daantje op hun vrolijkst: lekker uitdagen en giechelend.

  We hebben elkaar kort gezien. Je vertelde over kwajongensstreken in Laren. Over je vrouw. Over jullie hond, met Australië inborst als ik het me goed herinner.

  En altijd met een lach. Hartelijk begroetend.
  Jammer dat we elkaar niet tijdens een etentje verder hebben kunnen spreken.

  Wat zullen jullie elkaar gaan missen; Frederieke en Moss. En Jantje. Houd van elkaar en leef. Met alle steun van lieve mensen. Dat is wat ik jullie wens.

  Lieve groet
  Marleen en Daantje

 4. Lieve Frederieke, gecondoleerd met jullie grote verlies van je “alles”. Ik dek aan jullie en wens je heel veel sterkte. Dikke knuffel Maaike

 5. Lieve lieve vriend. Wat een shock maandagochtend. Het bericht van jouw overlijden heeft mij verslagen achter gelaten. Mijn zielemaat, groots, bijzonder, creatief, goedlachs. Tranen woorden schieten mij te kort. Wat zullen jouw drie meisjes je gaan missen, jij Fredo geweldige man en papa. Zeg me dat t niet waar is, we hadden nog zoveel kunnen bespreken, lieverd ik hoop dat je nu je geestelijke rust hebt gevonden en maak er een mooie reis van naar het vredige witte licht. Ik wens Frederiek en Moss veel sterkte en stuur mijn kracht met heel mijn hart. Kus, je vriendin en zielemaat Gina

 6. Gecondoleerd met het verlies van jullie man en vader. Ik wens jullie veel sterkte.
  Liefs Denise, Levi & Nina ( oud klasgenoten T,Wad)

 7. De lieve goedlachse donderjagende buurman . Wat een energie en power kwam er altijd uit jou heerlijke gesprekken. Fijn mens ga je missen.
  Een mooie reis is jou toevertrouwd .

  Veel liefde en sterkte voor de
  drie mooiste dames .

 8. Lieve Alfred,

  We gaan je ontzettend missen als lievelingsbuurman. In korte tijd hebben wij als buren veel lief en leed me telkaar gedeeld. Spontane wijnmiddagen wat uitte in bbq-avonden. Spelen en gek doen met de kinderen en als afluister altijd nog even een politieke discussie. Je was een bijzondere man en een lieve vader voor Moss. Niks was jou te gek .
  Ik hoop dat je je rust hebt kunnen vinden.

  Liefs Jill en Kai

 9. Lieve Frederique, wat een ongelooflijk onverwacht verlies! Ik wens jou en Moss ongelooflijk veel sterkte en liefde samen toe vanuit Groningen! Dikke kus Saskia

 10. Lieve Frederieke, Mos en Jantje. Gecondoleerd met dit afschuwelijke plotselinge verlies van jullie dierbare Alfred. We wensen jullie een bijzonder mooi afscheid vandaag. Veel liefs en sterkte.

 11. Alfredo, je was een mooi en kleurrijk mens. Je had je demonen waar je mee moest vechten. Maar je hebt voor altijd een plekje in mijn hart.

 12. Een leste groet, al zal ik vaak naar de sterren kijken en aan jou denken❤️Wonderlijk lief mens🙏Rust zacht lieve Alfred en op naar het hiernamaals💫bon voyage✨✨✨

 13. Lieve Frederieke, wat een niet te bevatten verdrietig bericht. Gecondoleerd lieverd. Ik denk aan jou en Moss en wens jullie alle liefde. Hoop dat jullie veel steun krijgen van alle mensen om jullie heen en kracht krijgen uit de mooie herinneringen. Ik denk nog vaak terug aan de hilarische avond in De Heuvel, de avond dat jij Alfred ontmoette. Wie had toen kunnen denken dat jullie zo’n mooie tijd samen gingen beleven, met als mooiste gift Moss. Sterkte, denk aan jullie. Xx Mariël

 14. Veel sterkte toegewenst met dit grote verlies. Altijd een praatje en een rondleiding door het huis met de glazenwasser. Onbegrijpelijk.

 15. Alfred,
  We kenden elkaar nog niet lang. Maar ik ben een gevoelsmens met een flinke dosis ratio.
  Jij was dit ook en bent een bijzonder persoon. Ik mocht je heel graag. Ik kan het moeilijk uitleggen. Ik draag een heel klein stukje van je bij me maat. We gaan elkaar weer zien. Tot die tijd, rust zacht.
  Sterkte aan Frederieke, Moss en Jantje.
  Tristan Grootenboer

 16. Alfredo, ze hebben een lieve wilde man in de hemel erbij. Je gezin, kinderen en familie en vrienden zullen je vast missen. Sterkte allen.

 17. Beste Frederieke,

  Ik vind het héél erg naar dat ik enkel via omwegen op de hoogte ben gekomen van het veel te vroege overlijden van mijn broer Alfred. Ik had HEM graag nog een keer in levende lijve willen zien en uiteraard kennis met jou, Jantje en Moss willen maken. Dit doet mij heel erg veel verdriet.
  Op Google heb ik het afscheid van Alfred kunnen zien en horen, verschillende sprekers hebben goed weergegeven hoe Alfred de laatste 10 jaar van zijn leven heeft doorgemaakt en zijn artistieke stempel heeft achtergelaten!
  Het doet mij goed te zien, dat er behalve familie, ook zovéél vrienden en kennissen, aanwezig waren.
  Ook ík had afscheid willen nemen van mijn broer, want ondanks dat wij best heftige dingen hebben meegemaakt waren er ook heel veel leuke momenten en die zullen altijd in mijn herinnering aan Alfred blijven bestaan.
  Frederieke, ik wens jou, Jantje en Moss héél veel sterkte met het verlies van jullie “Spaklast”.

  Lieve groet,
  Adriaan Spakman

 18. Goede herinneringen aan Fred, hij kwam wel bij mijn vader op visite. Hij maakte ook kunstzinnige beelden, maar helaas volledig uit het oog verloren. Het ga je goed, waar je ook bent. Xandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *